Bitcoin sijoituskohteena

Bitcoin ja muut kryptovaluutat sijoituskohteena

Huomattava määrä varoja odottaa arvon laskun lopullista pohjaa

Joko viimeisin romahdus kryptovaluuttamarkkinoilla toi mukanaan lopullisen pohjan ja olisiko nyt oikea hetki sijoittaa? Toisaalta herää kysymys, voidaanko bitcoinia ylipäätään pitää hyvänä sijoituskohteena, sen jälkeen mitä markkinoilla on viime aikoina nähty? Bitcoin ja muut kryptovaluutat sijoituskohteena herättävät nyt paljon kysymyksiä. Krytovaluuttamarkkinat on vallannut masennustila, joka on jättänyt monet pitkän aikavälin sijoittajat turhautuneiksi ja useat ensikertalaiset suorastaan raivon valtaan. Kyseiset reaktiot ovat aiheutuneet markkinoilla koetun voimakkaan romahduksen myötä. Pahin on kuitenkin nyt melko varmasti ohi. Näin kirjoittaa Adam James 31.3.2018 bitcoinist.com sivuilla julkaistussa artikkelissa; Double-Bottom? ‘Substantial Funds’ Waiting for Crypto Collapse to Complete.

Monet kokemattomat sijoittajat ovat keränneet suuret markkinatoimijat samaan sijoitussalkkuun. Sijoituskohteina ovat olleet muun muassa bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), ripple (XRP) ja mahdollisesti myös bitcoin cash (BCH), vaikka näiden kryptovaluuttojen välillä on perustavanlaatuisia ja keskeisiä eroja. Tämän ryhmän uskotaan olevan nyt romahduksen partaalla. Näin arvelee Rewards Blockchain LTD:n perustaja Linda Butcher. Tekstin julkaisuhetkellä bitcoinin arvo laski 19, 84 prosenttia. Ethereumin arvo puolestaan laski 24,37 prosenttia, ripplen 20,89 prosenttia, bitcoin cashin 29,98 prosenttia ja litecoinin 26,39 prosentti. Kaikki tämä on tapahtunut viimeisen seitsemän päivän aikana. Kun verrataan tätä hetkeä kunkin kryptovaluutan korkempiin arvoihin, vain muutamaa kuukautta aikaisemmin, voidaan tappioita pitää tähtitieteellisiä. Adam James viittaa kirjoituksessaan artikkeliin; What Could Turn Bitcoin, Ripple, Ethereum And Litecoin Around?

Pohjan uskotaan lähestyvän, vaikka ei ole täysin mahdotonta, etteikö nämä suurimmat markkinatoimijat voisi laskea arvoltaan vielä entisestään. Varmasti voisivat, mutta Butcher uskoo, että lähestymme nyt mitä todennäköisemmin lopullista pohjaa. Kryptorahojen mainostamiseen liittyvät rajoitteet sekä valtiollinen säätely ovat vähentäneet suurinta hypeä kryptorahojen ympärillä. Markkinoilla on tiettyjä tekijöitä, joiden uskotaan vakauttavan hintoja. Butcherin mukaan merkittävä määrä varoja on tällä hetkellä sivussa odottamassa arvon laskun lopullista pohjaa. Butcher uskoo myös, että markkinat alkavat reagoida, kun yhä useammat julkiset yritykset ottavat kryptovaluutat omakseen. Nämä yhtiöt tulevat olemaan johtajia lohkoketjuteknologian luomisessa kestäväksi teknologiaksi, jonka kautta pystytään rakentamaan luottamus maailmanmarkkinoilla ja kryptovaluuttoja kohtaan.

Joko olisi oikea hetki sijoittaa?

Butcher toteaa, että on ollut helppoa unohtaa suurempi kuva kryptovaluuttojen osalta, niiden massiivisten vaiheiden jälkeen, mitä kryptovaluuttamarkkinoilla koettiin. Hetki sitten oli mahdollista sijoittaa rahaa lähes kaikkiin altcoineihin ja kerätät niillä jopa 2-10 kertaiset voitot muutamassa päivässä. On luonnollista, että markkinoilla tapahtuneen romahduksen jälkeen tällaisesta euforiasta seuraa viha ja masennus. Maaliskuun 30. päivänä 2017 bitcoinin arvo suljettiin 1026 dollariin ja tänään sen arvo oli 7165 dollaria. Eli romahduksesta huolimatta arvo on noussut kuluneen vuoden aikana. Arvon nouseminen ei tietysti tunnu ilonaiheelta, jos omat sijoitukset ovat kokeneet romahduksen. Kryptovaluutta hakusanalla saa luettavaksi tulvan negatiivisia aiheita, mikäli sillä tekee haun Googlessa. Se on ymmärrettävää, kun otetaan huomioon massiiviset tappiot, joita kryptosijoittajat ovat kohdanneet.

Vaikka mikään ei ole varmaa eikä menneisyys takaa tulevaa, sijoittajat ehkä haluavat kysyä itseltään; jos nyt ei ole aika sijoittaa suurimpiin kryptovaluuttoihin, niin milloin on? Artikkelissa kehoitetaan myös ottamaan kantaa siihen kokevatko lukijat, että kryptovaluutat ovat sijoituskohteena edelleen kiinnostavia. Artikkelissa esitetään seuraavia kysymyksiä; mitä mieltä olet kryptovaluuttamarkkinoiden nykytilasta? Luuletko, että pohja on nyt kohdattu tai että pian ollaan lähestymässä lopullista alinta hintaa? Joko nyt olisi aika lisätä kryptovaluutat sijoituskohteiksi vai pidätkö bitcoinia tai muita kryptorahoja ylipäätään hyvinä sijoituskohteina?

Artikkelin kirjoittaja on lisännyt tekstiinsä vastuuvapauslausekkeen seuraavasti; ”Tätä artikkelia ei pidä pitää neuvona kauppaan eikä sivun julkaisija bitcoinist ole vastuussa mistään henkilökohtaisista tappioista kryptorahamarkkinoilla”.

Voit lukea alkuperäisen artikkelin tästä.

Artikkelin kuva Shutterstockista.