kryptorahojen verotus

Parhaat maat kryptorahasijoittajille

Kryptorahojen verotus

Jos mietit kryptovaluuttoihin sijoittamista, niin verotuksen osalta parhaat maat sijoittajille ovat Valko-Venäjä, Tanska, Saksa, Singapore ja Slovenia. Näin kirjoittaa CryptoDaily, joka julkaisi 22.03.2018 artikkelin aiheesta ja listasi maat, joissa on verotuksen osalta suotuisin ympäristö kryptorahasijoittajille. Kryptorahojen verotus on hyvin erilaista eri maiden kohdalla ja sijoittajan kannattaa tutustua eri maiden eroavaisuuksiin verotuksen osalta. Niin lyhyt- kuin pitkäaikaisten sijoittajien osalta nämä viisi maata ovat artikkelin mukaan myönteisimmät maat kryptovaluuttojen verotuksen suhteen.

1.Valko-Venäjä

Valko-Venäjä on osoittanut liberaalin asenteensa digitaalisia valuuttoja kohtaan. Maan presidentti Alexander Lukashenko laillisti kryptovaluutat ja julisti, että kryptovaluuttojen louhinta ja kaupankäynti olisivat verovapaita tammikuun 1. päivään 2023 saakka. Valko-Venäjällä on 0%:n verotus krytovaluuttojen myyntivoittojen osalta, ainakin vielä tällä hetkellä.

2. Tanska

Tanska pyrkii olemaan yksi maailman ensimmäisistä käteisrahattomista yhteiskunnista, joten heille on järkevää olla myös verotuksen osalta myönteisiä kryptovaluuttoja kohtaan. Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja ei veroteta Tanskassa ollenkaan.

3. Saksa

Saksassa kryptovaluuttaa ei ole virallisesti tunnustettu valuutaksi. Siellä myyntivoitot ovat verovapaita, kunhan ne jäävät alle 600 euron. Jos myyt bitcoineja yhden tai useamman vuoden jälkeen, myyntivoitot ovat verovapaita.

4. Singapore

Tässäkään maassa bitcoineja tai muita kryptorahoja ei ole tunnistettu viralliseksi valuutaksi. Digitaalisten valuuttojen kaupankäynnin kohteena olevia yrityksiä verotetaan saamistaan voitoista, mutta yksityishenkilöitä verotus ei kuitenkaan koske.

5. Slovenia

Samaan tapaan kuin Singaporessa, kryptovaluuttojen liiketulosta verotetaan Sloveniassa. Samoin verotetan myös henkilöitä, jotka saavat tulonsa bitcoineissa. Myyntivoittoja ei kuitenkaan veroteta yksittäisiltä sijoittajilta.

Muut maat, joissa on myös suotuisa verotus kryptovaluuttojen osalta, ovat Hong Kong (Kiinan erityishallintoalue), Uusi-Seelanti, Sveitsi, Barbados, Malesia ja Mauritius.

Pääset lukemaan alkuperäisen artikkelin tästä.

Verotuksen osalta on kuitenkin hyvä huomioida, missä maassa sijoittaja itse on verovelvollinen ja huomioida sen vaikutus verotukseen.

Kuva Shutterstockista.